Friends

Tuesday, 21 February 2012

Discount Shop


Mostly, I like periods when one season changes to another and when wherever I go, I see discounts.
Because of the huge price overrating that we have, I usually buy on discounts when the real price is reached.
When I enter a shop, first thing that I do is searching the discounts, and the new collection comes always at the end.

I don’t follow Trends and I don’t really care what others wear at the time, I wear what I like and what looks good on me.
My favourite places for shopping are small, independent, unknown shops with good sales and unique prices.
However, be careful with the Brands.
By the end of the season you might find the same piece of cloths with up to 70% discount, if you are not a  fashion victim, of course.


Најмногу ги сакам периодите кога се поминува од една сезона во друга, па каде и да се свртам има попуст.
Ретко купувам во текот на сезоната, затоа што мислам дека кај нас се преценува парчето, па на попуст се гледа неговата вистинска вредност.
Јас сум од оние купувачи кои прво го гледаат делот каде што може да се најдат парчиња на попуст, а потоа шетам низ актуелната колекција. Не пратам трендови, па затоа не ми е толку важно што се носи сега.
Забутаните продавнички, оние со непознати имиња ми се омилени. Секогаш за малку пари наоѓам добри парчиња.
Затоа не се залетувајте секогаш по звучни имиња, секое парче не мора да се купи во текот на сезоната, кога при крај ќе биде за 70% поефтино. Се разбира ова важи доколку не пратите слепо трендови.

                                          The shoes cost 18 EU.
                                          Чевливе ги земав од една продавница во Чаршија.


                                            The jacket was from 25EU to 12 EU reduced.
                                            Платенцево е 700 денари од Euro Asia.


                                              I bought this boots for 10 EU. They were from 30 EU reduced.
                                              600 денари од Аванти =)Saturday, 4 February 2012

new boots

Hello!
 This is my new boots. I bought for 5 euros. I love when I find beautiful things for little money.

Новите чизми, кои ги посакував одамна, но се предомислував затоа што мислев дека се многу гломазни. Сепак на крај ги добив. Ги има  во кинеската продавница во ГТЦ и во онаа крши трговскиот Бисер за 290 денари. Мислам дека кинеската се вика Gary. Ако Ви се допаѓаат одете дур има ;)
Имајте убав снежен викенд :*