Friends

Sunday, 31 July 2011

Tuesday, 26 July 2011

pink shoes

Tonight, I'm going to a cocktail party, so I decided to wear high heels. I'm wearing a dress, which is actually an old skirt from my mom. To accent my waist, I've put pink belt. Also, I'm wearing pink earrings, a pink ring and a silver watch. The clutch is not very practical, but I like combining it with these shoes. But, as always, something has to pop out of my combination. This time, my nails are blue. I will surely have fun tonight, I hope you have fun too.


Вечерва одам на коктели, па добив желба да облечам високи потпетици. Носам фустан кој всушност е сукња и е од старите работи на мајка ми. За да го истакнам струкот ставив розев каиш. Носам розеви обетки и прстен и сребрен часовник. Пликот чанта не собира многу работи, но сакам да го комбинирам со овие чевли. Јас не би била јас доколку нешто не ми вклопува во комбинацијата, а во овој случај тоа е лакот, ноктите ми се сини. Вечерва ќе се забавувам, правете го тоа и вие.


Sunday, 24 July 2011

Flats :)

My favourite type of shoes are flats. I love flats because they are pretty comfortable and they always make me look stylish. I had to find a suitable exchange for sneakers, because I'm not a big fan of theirs. Also, I have a pair of espadrilles which I wear when I have to dress more casual - three or four times in the year, tops. I buy flats from everywhere, the first thing that matters to me is that they have to be easy to wear, and they have to have some fun colour. I have a few pairs, which I wear constantly. I'd like to have more flats in more colours, such as orange, blue, purple.. still looking for them, though.


Омилени мои обувки се балетанките. Ги сакам затоа што се удобни,а  секогаш изгледам средено. Патики не сакам и не носам. Имам едни еспадрилки кои ги носам кога морам да бидам посппортски облечена (максимум 3,4 пати во годината). Купувам од секаде, важно ми е  да се удобни, но и да се во некоја интересна боја. Имам неколку пара кои ги утепувам од носење. Би сакала да имам барем уште 5,6 пара во различни бои како портокалова, сина, виолетова, но во потрага сум по нив.

Although I love flats, I'm not so keen on sandals. Only three pairs, that is all I have. I'm looking for a white pair, so I can combine them with summer clothes. 
Иако обожавам балетанки, ниските сандали не ги сакам многу. Имам три пара кои ги комбинирам со летната гардероба. Ми недостигаат и бели, но сеуште не сум ги пронашла вистинските.What did you like the most, what would you wear ?? =)
Кои ви се допаѓаат најмногу, кои вие би ги носеле?

Friday, 22 July 2011

animal flats

Today is a really amusing day, sometimes cold, sometimes hot. But, the changeable weather is not a reason the day to be put at waste. I decided to wear my ,,birthday,, flats, which I wanted to buy a long time ago, but I got them as a present. I'm wearing a black top and sand colour pants, which I adore.


Денов е навистина интересен, премногу е променлив, на моменти ладно, на моменти премногу топло. Но, жалосно би било да не се искористи. Денес одлучив да ги облечам балетанките кои ги посакував од одамна , а ги добив како подарок за роденден.Носам црн топ и кремасти панталончиња кои ги обожавам.


Tuesday, 12 July 2011

12.07.2011

Hello. 
I'm hoping that today, your day will be nice and pleasant. Personally, the hot weather is not my favourite, so I've decided to stay home and write something down on my blog. 

Здраво :) Се надевам имате убав и пријатен ден. Мене сонцето во овие часови не ми годи, па одлучив да седам дома и да напишам уште еден пост. Уживајте!


Here, I will be explaining how I rearanged these flats. About two years ago, I bought them for a very low price - 99denars. They were very cute, but on the top of the shoe, there was some kind of a funny flower, which I took off. Hoping that I could wear them plain simple, I got them accidentally damaged. To repair them, I bought these beads, and made them this way :


Во овој пост ќе ви објаснам и ќе ви покажам како сама си ги уредив балетанките. Пред две години во една од кинеските продавници ги видов балетанкиве кои чинеа 99 денари. Беа интересни, но напред имаа цвет кој мене не ми се допаѓаше. Го извадив цветот со надеж дека ќе можам да ги носам така, без ништо, едноставни, но се оштетија. Од Битпазар купив монистри со кои ги направив вака:But, now they were too ordinary. I want my shoes to be unique, that's why I have them in like, million colours. On the Youtube I saw a tutorial for making yo-yo flowers, which gave me an idea. I found a material with similar colour like the shoes and made them this way : 

Но, не беа доволно впечатливи. Сакам обувките да ми бидат впечатливи, па затоа имам од сите бои. На Youtube  видов туторијал за правење на цветови од материјал, па најдов слична боја на материјал како балетанките и ги направив вака:
Here is the link to serve you as an example, so you can make your flowers easily.
Еве ви и линк кој ќе ви послужи како пример за да ги направите вашите цветови:
I hope that you liked my idea. 

Се надевам ви се допадна идејата, па ќе ја искористите за преуредување на вашите обувки.

11.07.2011

hi :)
After a lot of thinking, I've decided to make my own blog. Now, I am proud to present my first combination here, an outfit I wore today. 

Здраво :)
По долго двоумење одлучив да направам свој блог, па би било одлично кога би стартувала со денешниот аутфит.


The flats and the purse are my creation. I love making unique things out of ordinary stuff. I promise, in some other post, I'll explain how they are done. 
Балетанките и чантата се мое дело. Сакам да преправам работи по мој вкус. Во некој нареден пост ќе објаснам како ги направив, па се надевам дека и на вам ќе ви послужат како инспирација.
These are the accessories I wore. Notice the ring, it's kind of my personal favourite and I wear it everytime I go out. It can be combined with almost everything. 
Ова  е накитот кој го носев, прстенот стана една од работите без кои речиси не излегувам. Сакам да го комбинирам во секоја комбинација.

I hope that you liked this post.
Се надевам дека ќе ви се допадне овој пост.