Friends

Tuesday, 12 July 2011

12.07.2011

Hello. 
I'm hoping that today, your day will be nice and pleasant. Personally, the hot weather is not my favourite, so I've decided to stay home and write something down on my blog. 

Здраво :) Се надевам имате убав и пријатен ден. Мене сонцето во овие часови не ми годи, па одлучив да седам дома и да напишам уште еден пост. Уживајте!


Here, I will be explaining how I rearanged these flats. About two years ago, I bought them for a very low price - 99denars. They were very cute, but on the top of the shoe, there was some kind of a funny flower, which I took off. Hoping that I could wear them plain simple, I got them accidentally damaged. To repair them, I bought these beads, and made them this way :


Во овој пост ќе ви објаснам и ќе ви покажам како сама си ги уредив балетанките. Пред две години во една од кинеските продавници ги видов балетанкиве кои чинеа 99 денари. Беа интересни, но напред имаа цвет кој мене не ми се допаѓаше. Го извадив цветот со надеж дека ќе можам да ги носам така, без ништо, едноставни, но се оштетија. Од Битпазар купив монистри со кои ги направив вака:But, now they were too ordinary. I want my shoes to be unique, that's why I have them in like, million colours. On the Youtube I saw a tutorial for making yo-yo flowers, which gave me an idea. I found a material with similar colour like the shoes and made them this way : 

Но, не беа доволно впечатливи. Сакам обувките да ми бидат впечатливи, па затоа имам од сите бои. На Youtube  видов туторијал за правење на цветови од материјал, па најдов слична боја на материјал како балетанките и ги направив вака:
Here is the link to serve you as an example, so you can make your flowers easily.
Еве ви и линк кој ќе ви послужи како пример за да ги направите вашите цветови:
I hope that you liked my idea. 

Се надевам ви се допадна идејата, па ќе ја искористите за преуредување на вашите обувки.

5 comments:

 1. ухуууууу добредојде :****

  ReplyDelete
 2. Од едни обични, просечни, по ништо впечатливи балетанки си направила мало ремек дело.
  Можам само да замислам со колкав мерак ги носиш.
  Аплауз.

  ReplyDelete
 3. Интересно, ми се допадна, супер испаднале цвеќињата, браво. ^_^

  ReplyDelete
 4. Преубави се, браво :*

  ReplyDelete